Roy Lewis

  • Une famille préhistorique ordinaire : Édouard, le père, génial inventeur qui va changer la face du monde en ramenant le feu ; Vania, l'oncle réac, ennemi du progrès ; Ernest, le narrateur, un tantinet benêt ; Edwige, Griselda et d'autres ravissantes donzelles...
    Ces individus nous ressemblent : ils connaissent l'amour, la drague, la bataille, la jalousie. Et découvrent l'évolution. Situations rocambolesques et personnages hilarants pour rire et réfléchir.
    Un miroir à consulter souvent.

  • imaginons : en 1848, une révolution socialiste a imposé au monde civilisé un paradis égalitaire où les citoyens vivent depuis à l'abri des dangers d'une industrialisation débridée et de progrès corrupteurs.
    dans certains pays comme l'angleterre, le nouveau régime n'a cependant pas renoncé à... la royauté. c'est le destin de ces étranges souverains, dont le règne devait durer un siècle - jusqu'à la contre-révolution de 1949 qui signa l'avènement du progrès technique et de la consommation à outrance -, que raconte ici le dernier monarque socialiste, george akbar i, roi d'angleterre et empereur des indes à la verve irrésistible.
    une fable philosophique pleine d'humour, d'humanisme et de sagacité, qui examine les mérites et les désastres comparés des utopies communisantes, du progrès et du libéralisme effréné.



  • Roy Lewis nous conte de façon humoristique les efforts de nos ancêtres les primates dans leur lutte acharnée pour la survie et la prospérité de l'espèce. Ces ancêtres se trouvent à la croisée des chemins, face à une nature hostile et à une foule de prédateurs. Un tournant de l'évolution qu'il est crucial de négocier en douceur sous peine d'extinction. C'est ce moment que choisit Edouard, hominien à l'esprit éclairé, pour découvrir le feu. Une trouvaille qui sauve la famille, certes, mais déplaît fort à son frère Vania, qui prédit la fin du monde, milite pour la viande crue et le retour dans les arbres... ©1990 Actes Sud (P)

  • 'Good bread begins with just four honest ingredients: flour, water, salt and yeast. Nothing could be simpler and yet nothing is more gratifying.' GAIL's Since opening the first GAIL's in 2005, the team behind London's most inviting artisan bakery has been on a mission to bring high-quality, handmade bread and delicious vibrant food to local communities. In this, their first, stunning cookbook, GAIL's take us through the day with inventive, fresh recipes.



    This abundant recipe book brings the spirit of GAIL's alive. It starts with the essential how-to's of mixing, kneading and shaping loaves before going on to offer over 100 varied savoury and sweet recipes inspired by the simplicity of cooking good bread and all the delicious mealtime possibilities around it.



    GAIL's will encourage you to try your hand at a basic foolproof bloomer, bake a satisfying sourdough, create morning muffins and pastries, bold salads, flavoursome pies, appetizing tarts and sandwiches, easy afternoon biscuits and cakes, and finally cook delicious savoury meals and desserts for supper.



    Simply divided into Baker's Essentials, Bread, Breakfast, Lunch, Tea and Supper, the GAIL's Cookbook includes:



    White poppy seed bloomer French dark sourdough Wholemeal loaf Focaccia Brioche plum and ginger pudding Buckwheat pancakes with caramelised apples and salted butter honey Pizza Bianca with violet artichokes and burrata Truffle, raclette and roast shallot toastie Teatime sandwiches Savoury scones & fruit scones Red quinoa and smokey aubergine yoghurt salad Baked sardines with sourdough crumbs and heritage tomato salad Fregola and chicken salad Baked bread and chicken soup Tuna Nicoise on toast Sourdough lasagna Root vegetable and Fontina bake Leek and goat's cheese picnic loaf Brown sourdough ice cream with raspberry

  • Angiogenesis, the development of new blood vessels from the existing vasculature, is essential for physiological growth and over 18,000 research articles have been published describing the role of angiogenesis in over 70 different diseases, including cancer, diabetic retinopathy, rheumatoid arthritis and psoriasis. One of the most important technical challenges in such studies has been finding suitable methods for assessing the effects of regulators of eh angiogenic response. While increasing numbers of angiogenesis assays are being described both in vitro and in vivo, it is often still necessary to use a combination of assays to identify the cellular and molecular events in angiogenesis and the full range of effects of a given test protein. Although the endothelial cell - its migration, proliferation, differentiation and structural rearrangement - is central to the angiogenic process, it is not the only cell type involved. the supporting cells, the extracellular matrix and the circulating blood with its cellular and humoral components also contribute. In this book, experts in the use of a diverse range of assays outline key components of these and give a critical appraisal of their strengths and weaknesses. Examples include assays for the proliferation, migration and differentiation of endothelial cells in vitro, vessel outgrowth from organ cultures, assessment of endothelial and mural cell interactions, and such in vivo assays as the chick chorioallantoic membrane, zebrafish, corneal, chamber and tumour angiogenesis models. These are followed by a critical analysis of the biological end-points currently being used in clinical trials to assess the clinical efficacy of anti-angiogenic drugs, which leads into a discussion of the direction future studies should take. This valuable book is of interest to research scientists currently working on angiogenesis in both the academic community and in the biotechnology and pharmaceutical industries. Relevant disciplines include cell and molecular biology, oncology, cardiovascular research, biotechnology, pharmacology, pathology and physiology. 

  • La surcharge pondérale ou l'obésité, tant chez les jeunes enfants que chez les adolescents et les adultes, est un phénomène extrêmement complexe qui prend de plus en plus d'ampleur.

    Dans le présent ouvrage, chercheurs, médecins et professionnels de divers secteurs du réseau de la santé et des services sociaux traitent notamment des sujets suivants : la révolution alimentaire dans nos sociétés modernes et ses conséquences sur la santé des individus et des populations; le portrait épidémiologique et social de l'obésité chez les enfants et les adolescents; le partenariat à établir entre un enfant obèse et ses parents lorsque vient le temps d'entreprendre un itinéraire thérapeutique; la problématique de la surcharge pondérale au sein du mouvement des hôpitaux promoteurs de santé; finalement, une réflexion sur l'obésité dans la culture contemporaine.

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